mandag 5. juli 2010

Stryker en ting til fra handlelista :o)

Jeg gleder meg så masse til vi skal på sydenferie, at jeg allerede har begynt og kjøpe inn ting vi trenger til turen. Små barn skal jo aller helst ikke være i sola i det heletatt, noe som er ganske umulig og følge når man har velg aktive barn. Derfor har jeg kjøpt en drakt til Matheo i dag, som beskytter mot sola. Den er det solfaktor 50 i. Da blir han dobbelt beskyttet i den sterke sola i Tyrkia. 

Her er noen solvettregler for barn:

Bruk solkremen riktig

Like viktig som riktig produkt, er riktig bruk:
  • Smør barnet inn med solkrem 30 minutter før det skal ut i sola slilk at kremen trekker inn i huden.
  • Det er viktig å smøre på rikelig med solkrem. Ved bruk av solkrem med fysisk filter er det spesielt viktig at solkremen ligger som et jevnt lag over huden for å gi beskyttelse. De fleste smører seg inn med for lite solkrem slik at solbeskyttelsen blir lavere enn man tror.
  • Gjenta innsmøringen flere ganger i løpet av den tiden barnet er ute og etter bading. Vær oppmerksom på at symptomene på solforbrenning ofte kommer først 3-8 timer etter opphold i solen. Det er derfor ikke tilstrekkelig å holde øye med barnet for å se om huden blir varm og rød.
  • Har barnet ømfintlig hud, er det lurt å prøve solkremen på et lite hudområde først, for å se om barnet reagerer på stoffer i kremen.
  • Pass på at solkremen ikke er for gammel. Tuben er merket med holdbarhetsdato eller holdbarhetstid etter åpning.

Ingen kommentarer: